Főoldal

 Csapatépítés, legény és leánybúcsúk, céges vagy baráti társaságok adrenalindús kikapcsolódása


Hajdú-Bihar Megyében egyedüliként!


Airsoft

Ez a pár sor, olyanoknak íródott, akik érdeklődnek az airsoft iránt.
 

Fegyverbe! - de csak játékból (Tipp Magazin, 2008/36.szám)
 
Ki akarsz kapcsolni, vagy szükséged van az adrenalinra? Az airsoft a megoldás!
 
Nincs olyan gyerek, aki ne játszott volna valaha katonásat, persze a szülői nevelés hatása miatt a lányok kezébe kevesebbszer került fegyvernek tűnő játék, de azért egy-egy bevetésen biztosan részt vettek szoknyás harcosok is. Az egymásra „vadászásnak” megvan a maga varázsa: bujkálni kell, hogy ne lássanak meg, ne találjanak el, viszont úgy kell helyezkedni, hogy bármikor, bárkit célba vehess. Anno csak képzeletbeli lőszert küldtünk az ellenséges csapatok katonái felé, ám most még jobban átélhetjük a csatákat az úgynevezett airsoft segítségével. Bár sokan azóta már felcseperedtünk, de ahogy a mondás tartja, játszani jó, ráadásul újra átélhetjük azokat az adrenalin-növelő perceket, amikre oly kellemes visszaemlékezni. Az airsoft ugyanolyan játék, mint a paintball, kivéve, hogy a lövedékek nem festékezik össze a ruhákat és nem okoznak fájdalmat a „bekapott találatok”. Az airsoft töltények egy kis cukorkához hasonlítanak, s mivel műanyagból vannak, így a becsapódáskor nem okoznak fájdalmat. Persze azért a fej védelmére így is szükség van, amit speciális maszkokkal és szemüvegekkel lehet megoldani. Maguk a fegyverek nagyon hasonlítanak az igazi pisztolyhoz, karabélyhoz, puskához és géppuskához, így még élménydúsabb az egész. Talán mondanunk sem kell, gyorsan rá lehet kapni a csata ízére, a „katonákat” pillanatok alatt elkapja a harci kedv és más nem számít, csakis az, hogy győztesen hagyják el a csatateret.
 

Profik és amatőrök

Debrecenben és környékén több csapat is van, ami azt jelenti, hogy 80-100 fő airsofttól rendszeresen, ők egymás ellen és akár együtt is játszanak.  Akik igazán „komolyan” veszik ezt a játékot, több tízezer, sőt néha több százezer forintot is költenek különböző felszerelésekre. A profik tuningolják a fegyvereket, távcsövet szerelnek a puskákra, álcahálót alkalmaznak, azaz mindenben megpróbálnak előrébb lépni. Természetesen rengeteg amatőr jelentkezik hétről hétre az airsoftra, hisz a tizenévesek ugyanezt játsszák, annyi különbséggel, hogy a számítógép előtt ülve egy sötét, levegőtlen szobában, itt pedig a friss levegőn vannak és mozognak. A játék által a huszonévesek újra „gyerekek lehetnek” és mókának tekintik az egész harcászkodást, míg a 30-asok, 40-esek az airsoft által felfedezték a csapatszellem és a közösség fontosságát, amit hasznosítani tudnak a munkahelyen is, hiszen ott is naponta indulnak csatába.

Fontos, amit nem árt az elején figyelembe venni: 

  • Játék létére elég veszélyes. A lövedékek elég lassan gyógyuló nyomokat hagynak nyílt bőrfelületen, ezért a védő maszk viselése kötelező!
  • Nem gyerekjáték. A MASZ nem véletlenül csak 16 év fölött engedi az airsoftot (szülői engedéllyel 16-18 év közt). Letölthető: szülői engedély, nyilatkozat.